Århus Baseball Softball Klub - Dugout projekt 2009

ÅBSK har i mange år savnet dugouts på vores bane og vi var et af det eneste hold tilbage i Danmark uden dougouts – Det er nu langt om længere slut, vi har endelig fået bygget to lækre dugouts - wohoo!
  
I slutningen af 2008 ansøgte vi kommunen om lov til at bygge og ikke mindst om en bevilling. Begge dele fik vi tildelt sidst i 2008 og kommunen ville give 50% af omkostningerne, dog max. 10.619 kroner til projektet. Dermed var der givet grønt lys for at vi kunne sætte i gang, så nu var det blot op til os selv at afgøre hvor meget vi havde tid og ikke mindst penge til.
Hen over foråret og starten af sommeren 2009 fik vi ved arkitekt Karsten Westmarks hjælp udarbejdet nogle flotte arkitekt tegninger for de to dugouts. Se evt. de enkelte PDF dokumenter her: Download zip pakket PDF dokumenter
Juli måned stod nu for døren og da vi som altid holder ferie og dermed kamp-fri var det oplagt at komme i gang med at bygge. Jeg fik udarbejdet en detaljeret stykliste (åbnes med Open Office) over de vigtiste materialer vi ville få brug for og jeg fik indhentet tilbud fra diverse online-webshops, XL-Byg og sidst men ikke mindst STARK - Det viste sig hurtigt at XL-Byg og STARKs priser var langt de bedste.
Efter lidt forhandlinger med XL-Byg og STARK var det STARK der løb med sejeren – dog var budgettet i overkanten af hvad vi havde råd til, men vi besluttede os for at nu skulle det altså være og så måtte vi æde lidt af opsparingen.
STARK leverede de første materialer den 24. juli 2009 og dermed lød startskudet på mange timers hårdt arbejde. Det første der skulle gøres var at sørge for at materialerne blev bragt i sikkerhed i container/klubhus, så de ikke "løb deres vej" i løbet af natten!
 
Den næste halvanden uges tid blev der puklet løs hver dag. Vi fik møjsommeligt gravet samtlige 18 fundament-klodser ned i 80cm dybde, bygget hele skelettet (pånær spær) til den ene dugout samt en god del af skelettet til den anden dugout. Vi nåede også enkelte spær på den ene dugout, men de viste sig siden hen, at skulle flyttes en smule, da STARK havde sendt os nogle tagplader, der var næsten to centimeter for smalle!
Den næste gode måneds tid stod projektet desværre stort set stille, da Jesper og Lennard holdt ferie og der tilsyneladende ikke her var ret meget hjælp til Kjeld der havde overtaget projektleder rollen. Men der kom dog lidt spær op og der blev leveret materialer fra STARK for 2. gang og igen blev materialerne bragt i sikkerhed indendøres. I midten af september kom der igen gang i projektet – Vi var heldige med vejret et par dage og fik vores 3. og langt største levering af materialer, både hvad angår vægt og pris - uha sådan noget tagpap er dyrt og TUNGT.

Det blev naturligvis bragt indendøres i sikkerhed med det samme.
 
Vi kom et godt skridt videre og fik sat tag på og gjort klar til at brænde tagpap på. Men til trods for at DMI havde lovet godt vejr begyndte det selvfølgelig at regne på det værst tænkelige tidspunkt, netop som vi var begyndt at brænde pap på - Det betød at vi var nødsaget til at finde presenninger frem og at sætte projektet på hold.
Sidst i september fik vi brændt tagpap på den ene dugout og lagt tag på den anden hvorefter vi løb ind i lidt små-skidt vejr igen og endnu en gang var nødsagt til at tage presenningerne frem og vi måtte sætte arbejdet på hold et par uger. I løbet af den første halvanden uges tid af oktober fik vi lagt tagpap på den anden dugout, monteret diverse pyntelister, monteret fodblik, sat de sidste sideplader på og mange andre småting.
Sidst men ikke mindst fik vi også lavet et tag til vores gamle og semi-hullede/utætte container, så vores udstyr nu kan så i tørvejr vinteren over.
 
Lørdag den 10. oktober 2009 var det ENDELIG så vidt, hele projektet var nu langt om længe færdigt – dvs. der mangler stadig at blive malet, lagt fliser, konstrueret bænke/hjelm-hylder/bat-holdere og andre småting, men det må blive til næste år. :-)

En stor tak skal lyde fra klubben til dem der har medvirket til projektet (hvis jeg har glemt nogen så beklager jeg og sig endelig til).

Indhentning af bevilling fra kommunen: Casper Bindzus Foldager

Projektleder: Jesper Skou Jensen

Arkitekt: Karsten Westmark - tlf: +45 24845208 e-mail: kw@westFJERN-DET-MED-STORTmark-maa.dk

Leverandør af materialer: STARK (specielt tak til Stig for de fornuftige priser)

Arbejdere: Lennard Skou Jensen, Jesper Skou Jensen, Stefan Pedersen, Kjeld Pedersen, Birgitte Balslev, Anja Nielsen, Anita Pedersen, Gitte Bindzus Foldager, Casper Bindzus Foldager, Michael Odgaard Nielsen, Christina V. Østergaard, Jantien Luttikhuizen, Christina Laub Frank, Annette Lyngby og Carsten PrimdalPå vegne af Århus Baseball Softball Klub
Jesper Skou Jensen 3. november 2009